LOGO CABLE 2
  

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΑΡΘΡΟ 1

Καταργείται ο προηγούμενος Κανονισμός Λειτουργίας της «Τράπεζας Αίματος» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Νομού Φλώρινας και στο εξής θα ισχύει ο παρών κανονισμός.

ΑΡΘΡΟ 2

Η ονομασία της Τράπεζας είναι Τράπεζα αίματος Π.Κ.Ε.- Ο.Τ.Ε. Ν.Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα και κύριο σκοπό την ανάπτυξη δεσμών και ανθρώπινης συμπαράστασης μεταξύ των μελών του Π.Κ. και η οποία στο εξής θα αναφέρεται ως «Τράπεζα ».

ΑΡΘΡΟ 3

Μέλη της «Τράπεζας» είναι όλα τα μέλη του Π.Κ.Ε.-Ο.Τ.Ε. Ν.Φλώρινας εκτός αν υπάρχει ποινή αποκλεισμού σε βάρος τους.

Τα Μέλη της «Τράπεζας» ανάλογα με τα δικαιώματα και τίς υποχρεώσεις τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Α. Τακτικοί Αιμοδότες οι οποίοι δίνουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο αίμα για την «Τράπεζα» οι ίδιοι ή δίνει κάποιος άλλος μη μέλος της «Τράπεζας» εκ μέρους τους.

Β. Τακτικά Μέλη

ΑΡΘΡΟ 4

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

  1. Οι ανάγκες των Τακτικών αιμοδοτών σε αίμα; καλύπτονται κατά 100%, εφόσον υπάρχει δυνατότητα (απόθεμα αίματος), και σύμφωνα με τον κανονισμό της «Τράπεζας».
  2. Η παροχή αίματος στους Τακτικούς αιμοδότες, τους συζύγους, τα παιδιά και τους γονείς τους, γίνεται χωρίς υποχρέωση επιστροφής.
  3. Οι τακτικοί αιμοδότες έχουν δικαίωμα να δανείζονται αίμα για οποιοδήποτε άτομο επιθυμούν, με επιστροφή. Η επιστροφή θα πρέπει να γίνεται μέσα σε 3 μήνες.
  4. Τα τακτικά μέλη που δέν είναι αιμοδότες έχουν δικαίωμα δανεισμού αίματος για τους ίδιους και για τους συγγενείς μέχρι δεύτερο βαθμό (συζύγους, παιδιά, γονείς, εγγόνια) με υποχρέωση επιστροφής του μέσα σε 3 μήνες .
  5. Οι ανάγκες σε αίμα των μη τακτικών αιμοδοτών καλύπτονται μερικώς από την «Τράπεζα», κατά την κρίση του Δ.Σ. (ανάλογα με την αιτούμενη ποσότητα και το απόθεμα)
    1. Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή του αίματος, θα ανακοινώνεται σε μηνιαία βάση, κατάσταση με τα ονόματα των οφειλετών, τις ποσότητες που οφείλουν, καθώς και το απόθεμα που υπάρχει στην «Τράπεζα».
    2. Μετά την παρέλευση τριμήνου και εφόσον δεν έχει επιστραφεί το οφειλόμενο αίμα, τίθεται στην κρίση του Δ.Σ., παρουσία του ενδιαφερόμενου, το αν θα συνεχίσει ο οφειλέτης να είναι μέλος της «Τράπεζας».
    3. Όσοι από τα μέλη οφείλουν ήδη κάποια ποσότητα αίματος, έχουν την υποχρέωση άμεσης .επιστροφής της, προκειμένου να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα μέλη της «Τράπεζας».

 

ΑΡΘΡΟ 5

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η «Τράπεζα» διοικείται από το εκάστοτε Δ.Σ. του Π.Κ.Ε.-ΟΤΕ Ν.Φλώρινας, βάσει των άρθρων του καταστατικού του Π.Κ. και του Κανονισμού λειτουργίας της. Μέλος του Δ.Σ.που καταστρατηγεί τον Κανονισμό λειτουργίας, λογοδοτεί στην ολομέλεια του Δ.Σ. και υφίσταται τις συνέπειες της απόφασης της.

ΑΡΘΡΟ 6

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

α. Το Δ.Σ. του Π.Κ. με απόφαση του παρακινεί τα τακτικά μέλη του Π.Κ. και τα μέλη των οικογενειών τους σε προαιρετική αιμοδοσία, για διαρκή παρακαταθήκη στην «Τράπεζα».

β. Για να μπορεί ένα μέλος του Π.Κ. να χρησιμοποιήσει αίμα από την «Τράπεζα», θα πρέπει να έχει την συγκατάθεση του υπευθύνου που θα καθορίσει το Δ.Σ. του Π.Κ.

ΑΡΘΡΟ 7

Το Δ.Σ. με απόφαση του μπορεί να παραχωρεί, να δανείζει ή να προσφέρει αίμα σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά (πέραν των προαναφερομένων) καθώς και για ευρύτερους κοινωνικούς σκοπούς. Ο κανονισμός αυτός που αποτελείται από 7 άρθρα

τίθεται   σε ισχύ από 1-3-98 με απόφαση του Δ.Σ. του Π.Κ. στην συνεδρίασή του.

Ότι δεν προβλέπεται, από τα άρθρα του παρόντος Κανονισμού, λύνεται με απόφαση του Δ.Σ. του Π.Κ.Ε.-Ο.Τ.Ε. Ν.Φλώρινας.

 

Για το Δ.Σ. του Π.Κ.Ε. - Ο.Τ.Ε.  Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

    Βασιλική Κατίνη                                                                    Γεωργία Μπαχαροττούλου

Go to top